Dirigent

Sinds 20 oktober 2022 is Jun Daems de nieuwe dirigent van onze vereniging.

Hij nam het stokje over van Maarten Perpet die besloot om met zijn gezin te emigreren naar Zweden. Maarten Perpet was dirigent sinds juni 2016.

Jun Daems (°2002) begon op 9-jarige leeftijd zijn carrière als muzikant aan de Academie voor Muziek en Woord in Tessenderlo. Daar volgde hij slagwerk bij Geert Helsen en hoorn bij Jan Beckers, later bij Diechje Minne. Nadat hij succesvol afstudeerde aan de academie, zette hij zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daar volgt hij Klassieke Percussie en krijgt hij les van Carlo Willems, Koen Wilmaers en Pieterjan Vranckx. Dit academiejaar zal hij zijn Bachelor behalen.

Als percussionist mocht Jun al deelnemen aan tal van projecten in de professionele muziekwereld. Zo speelde hij al mee met Opera Ballet Vlaanderen, Casco Phil, I Solisti, Hermes Ensemble en Antwerp Philharmonic Orchestra van Night of The Proms. Verder heeft hij al masterclasses gevolgd bij veel vooraanstaande percussionisten zoals John H. Beck, Arthur Lipner, Pieter Mellaerts, Ken Gybels, Jasper Mertens, Walter Mertens, Daan Wilms, Luk Artois, Cristiano Menegazzo, Titus Franken, Gert Francois, Nico Schoeters, etc.

Als Percussionist is Jun vast lid van Festival Brassband, Youth Orchestra Flanders, Antwerps Jeugdorkest, Casino Wind Orchestra, Percussie Ensemble Tessenderlo en het Mahler Student Festival Orchestra. Verder is hij als hoornist verbonden aan de Koninklijke Harmonie Tessenderlo en Sint Jorisgilde Gestel.

Jun volgt aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen de inleiding van hafabra-directie, bij docenten Steven Verhaert en Jan Van der Roost. Hij mocht al deelnemen aan masterclasses van Alex Schillings en Kevin Houben. Sinds 2018 is hij actief als dirigent. Hij zette zijn eerste stappen als dirigent met het instaporkest Muziekfabriek van de concertband Musica Ham. Later werd hij ook dirigent van het instaporkest Poco Looco van zijn moedervereniging, de Koninklijke Harmonie Tessenderlo. Vandaag de dag is Jun actief als dirigent van instaporkest Poco Looco, percussie ensemble kDoem en uiteraard onze eigen Koninklijke Harmonie Sint-Bavo.