Vanaf 30/6/2016 kreeg de harmonie een nieuwe dirigent: Maarten Perpet.

Na 14 jaar trouwe dienst en vele fantastische concerten heeft Patrick Van der Meiren besloten om de dirigeerstok door te geven.

Maarten Perpet (°1979) is sterk gebeten door de muzikale microbe. Hij behaalde diverse getuigschriften aan verschillende muziekacademies en kan een indrukwekkend palmares aan speelervaring in het liefhebbersmilieu voorleggen.

Op 10-jarige leeftijd begon hij in de lokale harmonie van Bazel lessen notenleer en slagwerk te volgen. Later ging hij les volgen aan de Muziekacademies van Beveren en Schilde. Hij volgde er een opleiding Slagwerk en ook Jazz en Lichte Muziek.

In 2007 startte hij individuele les orkestdirectie. In 2012 voltooide hij met onderscheiding de driejarige opleiding Orkestdirectie Instrumentale Muziek aan het Stedelijk Conservatorium Aan Zee in Oostende bij Bart Picqueur. Daarnaast volgde Maarten meerdere Masterclasses Orkestdirectie en Muziekanalyse.

Intussen werd hij een gewaardeerd en veelgevraagd slagwerker in diverse hafabra-orkesten.

Maarten deed dirigeerervaring op bij SF De Wase Werker Beveren, Zwalmfanfare VZW en Young Music Band Haasdonk, Termenieke Hulst (NL) en is regelmatig gastdirigent (Kontich, Koewacht, Stekene …). In 2010 dirigeerde hij het orkest van de toneelproductie ‘Bok en Geit’ van Theater PEG, waarmee ze de finale van het Landjuweel bereikten. In 2015 dirigeerde hij in datzelfde theater het orkest van de toneelproductie ‘Brassed Off’.

Hij zwaait tegenwoordig het dirigeerstokje bij Harmonieorkest De Vrije Verenigde Vrienden in Schilde. Met deze vereniging werd hij in 2013 Nationaal VLAMO Kampioen in tweede afdeling en promoveerde hij op het provinciaal orkesttornooi in 2015 naar eerste afdeling.

Hij is tevens hulpdirigent en percussionist in de KF Sint-Jozef te Rupelmonde en de KF Sint-Cecilia te Kruibeke.